Ideile prind film la Cinema-edu

Adaugat de Diana pe . in categoria Cinevorbim

 

Când ești la liceu, cel mai important lucru crezi că este să te distrezi cum poți mai mult.  Asociația Culturală Macondo consideră că în liceu contează cel mai mult să te descoperi și să te exprimi, iar filmele sunt un mijloc ideal pentru a face acest lucru.

Daca esti licean și locuiesti într-unul din orașele Bucuresti, Timișoara, Cluj, Iași sau Constanța și iți place să spui o poveste bună prietenilor, înseamnă că trebuie să trimiți un mail pe [email protected] până pe 26 martie !

Workshopul «Cinema-edu »  nu iți cere să ai habar de cum se cablează luminile pe platou sau cum se manevrează un steady-cam, ci doar să ai destul entuziasm și curiozitate în buzunare pentru a afla cine vine cu ideile la un film, cine pune banii și cine ia premiile. O sa vorbim de reguli de bază în construirea scenariului și a filmării, de inspirație și o să analizăm secvențe de film. O să alergam la pas susținut prin procesul filmării pentru ca la final să poposim pe covorul roșu al festivalurilor de film si să ne bucurăm de recunoașterea talentului și mai ales a muncii pe care am depus-o.

Proiectul Cinema-edu are ambiția de a aduce liceenii insoțiți de profesorii lor la filme pe care nu le vad de-obicei în mall sau la TV, filme care pot schimba vieți și, mai ales, mentalități.

Întrucât cu un film nu se face primăvară, pe parcursul primei saptamani din aprilie, Cinema-edu aduce o selecție de cinci dintre cele mai calde realizări cinematografice, printre care se numără: Filantropica, Floarea Deşertului,  Străina/ Die Fremde,  Un eveniment fericit/ Un heureux événement, Tărâmul visurilor/Beasts of the southern wild, Hoțul de lumină, Roșia Montană – un loc la marginea prăpastiei, punctate de dezbateri pe teme de viață dintre cele mai diferite.

Mai multe detalii pe site-ul www.cinema-edu.ro, pe adresa  [email protected] sau la telefon  0725 925 313. Nu uitaţi: în industria filmului este loc pentru toată lumea dar nu toată lumea are destul loc în viața sa pentru film!

Comentarii