Regizorul Vlad Trandafir vine la Cinema-Edu!

Adaugat de Diana pe . in categoria Cinevorbim

 Marti 12 mai, vizionam si discutam despre filmul Bekas alaturi de regizorul si scenaristul Vlad Trandafir

Regia: Karzan Kader; Anul: 2012 ; Țara: Suedia / Finlanda / Irak;  Cu: Zamand Taha, Sarwar Fazil, Diya Mariwan

 

Bekas sau În căutarea lui Superman, așa cum a fost tradus la noi, este povestea a doi frați kurzi care trăiesc în Irakul anilor ’90 și care, după ce văd o parte din Superman la cinematograful din oraș, decid să plece în America, în căutarea lui. Vor să și-l facă prieten și să-l roage să le reînvie părinții și să le vină de hac oamenilor care nu s-au purtat frumos cu ei. Le trebuie bani, pașapoarte și mult noroc în călătorie, dar nu prea au de niciunele… cea ce nu îi oprește să-și urmărească visul.

Despre regizorul filmului: Karzan Kader s-a născut în Kurdistan în 1982. În timpul războiului din Irak, el și familia lui au emigrat în Suedia, unde Karzan a studiat film. Bekas este proiectul lui de debut în lung metraj, după ce, în 2010, a câștigat un premiu al academiei pentru studenți pentru filmul de absolvire, scurt metrajul cu același titlu și același subiect. Bekas este povestea lui autobiografică – la 6 ani, el și fratele lui au părăsit Kurdistanul, dorindu-și să fugă de război și de situația de acasă. Aventurile lui se regăsesc și în film, construind totodată un portret al acelor vremuri, pentru acea parte a lumii.

“Invitatul acestui eveniment este regizorul și scenaristul Vlad Trandafir. Vlad este fondator și regizor la Colțuri de București și coordonează Atelierul de scenaristică – Cum se scrie un film, în cadrul Fundației Calea Victoriei. A scris și regizat filme precum „Datorie” (2006, distins cu Premiul pentru cel mai bun film de ficţiune la Teheran), „Sinopsis docu-dramă” (2007, distins cu premiul PROCINEMA), „Fabulosul destin al lui Toma Cuzin” (2009, distins cu Marele Premiu la Best Film Festival) şi „După-amiază în Drumul Taberei” (2011), „Le Pont” (2014).”

 Filmul Bekas va fi proiectat marti, 12 mai, de la ora 10:00 la Cinema Elvira Popescu.

Pentru programari si informatii despre programul Cinema-Edu, invitam profesorii sa ne scrie la adresa [email protected].

 

Comentarii